Katten in de trimsalon

Bij hondentrimsalon marian kunt u terecht voor:

Ook katten komen geregeld bij mij in de trimsalon. Enkele alleen nagels knippen, maar het gebeurd ook vaak dat ze komen omdat de vacht in de klit zit of zelfs helemaal vervilt is. Meestal zijn dit langharige katten of oudere katten die hun eigen vacht niet zo goed meer verzorgen.

nagels

Doorgaans slijten de nagels van katten vanzelf. Mocht uw kat echter niet genoeg beweging hebben of mogelijkheden om te krabben en uw merkt dat uw kat last heeft van zijn nagels kunt u ze (laten) knippen.

Wanneer een kat zich niet wil laten behandelen, werken we samen met de dierenarts hier in het dorp. Deze geeft dan een klein roesje, wanneer deze is ingewerkt, komt u in de trimsalon en hebben we rustig de tijd om de Vacht te kammen of wanneer het zo erg vervilt is, te scheren. De kat gaat eerst weer terug naar de dierenarts, die haalt hem uit zijn roesje daarna kan de kat gewoon weer mee naar huis worden genomen. Wel is het verstandig om de kat enkele dagen binnen te houden om te laten wennen. ook is het in de zomermaanden het beste om de kat niet te veel in de zon te laten liggen “zonnen” dit om het verbranden van de huid te voorkomen de vacht moet eerst weer wat terug gegroeid zijn.

Wanneer een kat alleen op de buik is vervilt heb ik ook de mogelijkheid om de vacht uit te plukken, zo haal je het volume uit de vacht zodat het niet verder kan vervilten, en de kat hoeft dan niet kaal. Dit is een erg mooie oplossing.

Sluit Menu

Neem een kijkje in de nieuwe winkel Sluiten

×
×

Winkelmand