Honden in de trimsalon

voor de volledige verzorging van uw hond

Hondentrimsalon marian is er voor de volledige verzorging van uw hond sinds 1994. Naast het trimdiploma blijf ik regelmatig cursussen volgen om bij te blijven in de branche.  Ik heb van mijn hobby mijn vak mogen maken en hier tot op de dag van vandaag nooit spijt van gehad.

Bij hondentrimsalon marian staat liefde voor de hond op de eerste plaats. Ik wil graag een goede band en vertrouwen met elke hond opbouwen en trek daar ook de nodige tijd voor uit, zodat de hond bij elk bezoek naar binnen en ook weer vrolijk naar buiten gaat.

Bij hondentrimsalon marian kunt u terecht voor:

nagels

Normaal slijten de nagels tot de juiste lengte, behalve wanneer uw hond onvoldoende op harde of ruwe ondergrond loopt. Ook de nagel aan de zijkant van de poot (de duimnagel) slijt niet vanzelf omdat deze de grond niet raakt.

Oudere honden lopen niet veel meer en dan is het verstandig om de nagels regelmatig te laten knipen anders kunnen ze irritatie aan het nagelbed krijgen/gaan manklopen.

Knippen

Het inkorten van de vacht doormiddel van een schaar .
Dit kan op elke gewenste lengte. Voor de vacht tussen de poten en tussen de ogen kunnen speciale gebogen of stompe scharen worden gebruikt.

Scheren

Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuze. Dit kan op de gewenste lengte tussen 2 en 16 mm

Scheren gaat altijd samen met knippen om een verzorgd model te creëren

Effileren

Het uitdunnen van de vacht, hiermee krijg je een heel natuurlijk effect. Wordt voornamelijk gedaan bij Spaniels, Setter en Retrievers

Plukken

Plukken is het verwijderen van de dekharen inclusief de wortel. Dit doe je handmatig, evt. met een bot trimmes. De bovenvacht wordt op deze wijze weggehaald zodat de nieuwe vacht op een goede gezonde manier door kan komen. doe je dit niet, dan komt er een onvolgroeide onontwikkelende vacht door. Dit kan jeuk en open plekken veroorzaken. plukken wordt gedaan als de vacht rijp is, dit doet dus geen pijn voor de hond. Een plukhond is twee maal per jaar plukrijp.

Verharen

De meeste honden verharen het hele jaar door en met name van de winter naar de zomer heel veel. Dit zijn vachten die normaal te borstelen zijn. Er zijn 2 mogelijkheden om het verharen te helpen.

Dit kan door te scheren, hierdoor zul je geen grote plukken meer in huis vinden

En/of door verweken. De hond gaat dan in bad en wordt vervolgens in speciale cremespoeling gezet dit moet inweken. Daarna wordt de hond gedroogd met een waterblazer die alle losse haren er uit blaast.

Het gevolg is een heerlijke frisse hond die niet meer verhaard.

Sluit Menu

Neem een kijkje in de nieuwe winkel Sluiten

×
×

Winkelmand